KUI - kontaktpersonsordningen
Læs mere om hvad en kui-kontaktperson er, og hvordan man kan få eller blive en kui-kontaktperson.
Kort om kui-kontaktpersonen
Fra de unge går i 8. klasse kan de få tilbudt en kui-kontaktperson, hvis de har flere indsatser i gang i kommunen. En kui-kontaktperson kan have forskellige opgaver, og kan derfor også være forskellige fagligheder. Men hovedopgaven er at støtte den unge til at komme i og fastholde uddannelse eller job ved at holde overblikket over alt det der er i gang og sikre en smidig kontakt mellem den unge og kommunen.
Kui-kontaktpersoner vil formentligt typisk blive UU-vejledere, ungekonsulenter, sagsbehandlere og lignende. I en del tilfælde vil det være en Ungeguide, som bliver en kui-kontaktperson. Dem kan du læse mere om her på siden.
Beslutningen om at den unge skal tilbydes en kui-kontaktperson, skal altid tages i forbindelse med et tværfagligt møde, hvor den unge også kan sætte ord på egne ønsker og behov.
Eksempler på en kui-kontaktperson
En kui-kontaktperson kan for eksempel være en ungekonsulent, der har et godt kendskab til den unge og dennes sag, som støtter den unge i at finde vej gennem det kommunale system, og følger op på om aftaler overholdes.
Det kan også være en UU-vejleder, som kender den unge, og sikrer at der er sammenhæng i den plan den unge har, hvor de forskellige fagligheder omkring den unge er og bliver inddraget.
Ungeguides
Hvis en ung er frafaldstruet og ikke har en støtteperson (fx en ungekonsulent), kan den unge blive tilknyttet en ungeguide, som så også vil være kui-kontaktperson, hvis der er behov for det.
Ungeguidens opgave er at støtte og vejlede den unge, så de kan fastholdes i uddannelse eller job.